Geniet van dit lekkere recept van Mieke, onze kookjuf!


Ingrediënten

Voor het munt ijs

    • 4 eierdooiers 125 g suiker
    • 4 ½ dl volle melk 2 dl room
    • 0,3 dl crème de menthe ( Monin )
    • 1 klein bosje munt

Voor de ganache van chocolade

    • 50 ml room, 50 g boter 200 g callets pure van Callebaut
    • Voor de muntsuiker
    • Een handvol blaadjes munt 3 eetlepels fijne suiker
    • Voor de afwerking: cacaopoeder

Bereidingswijze

Voor de ganache van chocolade

    • Verwarm de room. Voeg de boter en de chocolade eraan toe.
    • Roer tot een gladde massa.
    • Neem een platte schotel en bedek met huishoudfolie.
    • Breng er de ganache in en laat aanstijven in de koelkast.

Voor het ijs

    • Hak de muntblaadjes fijn.
    • Breng de melk met de gehakte muntblaadjes aan de kook.
    • Haal van het vuur en mix fijn.
    • Laat 15 minuten trekken en zeef.
    • Meng de eierdooiers met de suiker en klop tot een ruban.
    • Voeg de melk beetje bij beetje bij de ruban en laat op het vuur binden à la nappe (niet koken) met een houten lepel.
    • Laat afkoelen, roer er de crème de menthe onder.
    • Klop de room dik lopend en spatel onder de afgekoelde massa.
    • Draai in de ijsmachine.

Voor de muntsuiker

    • Snijd een handvol muntblaadjes zeer fijn en meng met 3 eetlepels fijne suiker.
    • Dit wordt op het laatste moment gemaakt, anders verkleuren de muntblaadjes teveel.
    • Dresseer de bordjes
    • Breng 2 bolletjes ijs op een groot bord.
    • Snijd de ganache in kleine balkjes en rol eventjes in wat cacaopoeder.
    • Leg het balkje over de 2 bolletjes ijs.
    • Werk af met de muntsuiker.